15. 12. 23
Hits: 4868

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ik heb deze slogan in mijn logo gezet omdat dit een bewuste keuze is. Doe je het voor het geld, wat voor iedereen logisch is omdat hij of zij een broodwinning nodig heeft, of doe je het ook omdat je het leuk vind en verder wilt groeien.

Om te kunnen groeien moet je niet alleen werken voor je geld maar ook proberen het beter te doen dan gisteren. Sporters hebben een doel zo hoog mogelijk te komen om iets te gaan winnen. Dit kun je als werknemer ook doen. Tegenwoordig zijn vele contract binnen de schoolcatering, maar ook binnen de andere vormen van contract catering, commerciële contracten. Dat inhoud dat er geld moet worden verdient. Doe je dit met pappen en nat houden dan zult je merken dat je omzet terug loopt en gasten naar andere locaties, zoals de supermarkt, gaan.

14. 07. 25
Hits: 857

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het is nog vakantie wanneer ik dit schrijf, maar het kan ook al de voorbereiding zijn voor het nieuwe seizoen of het nieuwe schooljaar. Nieuw schooljaar betekent nieuwe kansen. Wat zijn dan deze nieuwe kansen? Deze kunnen zijn:

  1. 1)  Nieuwe studenten, nieuwe klanten/gasten die je locatie komen verkennen en keuren of het voldoet aan hun verwachting.    Heeft het leuke producten, is het te duur of wel is het aantrekkelijk om daar te komen.
14. 04. 09
Hits: 815

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

SMART Principe

Wat is het smart principe? Het smart principe wordt gebruikt als marketing instrument om iets of een probleem op een eenvoudige manier op te lossen.

Het smart principe staat voor: Specifiek, Meetbaar, Acceptatie, Realiseerbaar en Tijdsgebonden.

Hiermee kunt je een probleem of een actie die je wilt verbeteren in een kader plaatsen om je stappen mee aan te geven.

13. 03. 23
Hits: 1083

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoe ga je als schoolkantine de concurrentie aangaan met supermarkten of andere eetgelegenheden in de omgeving van je school? Hoe ga je dat managen als cateringmanager of kantine beheerder als je commercieel moet werken? Is dat wel te managen? Kun je die strijd wel winnen?

15. 05. 14
Hits: 806

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Gastvrijheid, een onderwerp waarover al veel geschreven is en wat veel besproken wordt. Maar wat is het?

14. 06. 03
Hits: 964

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wat is beleving?

Veel mensen hebben het er wel eens over, je moet beleving hebben of je moet aan beleving doen. Ook veel restaurant of cateraars doen aan beleving en zelf de NS richt zich op de klantbeleving. Maar wat is dat nu eigenlijk, beleving?

Beleving is volgens het woordenboek: De manier waarop je iets ervaart. Een gevoel, een indruk.

13. 12. 07
Hits: 825

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Klanten cq gasten vasthouden hoe doe je dat? Hoe laat je ze terugkomen of hoe doe je aan klanten binding? In de schoolcatering heb je te maken met steeds weer dezelfde doelgroep die bij je komt maar je kunt ze verliezen door dat je niet meer aantrekkelijk voor ze bent. Bijvoorbeeld verandering van spijs doet eten, niet niet toe te passen en steeds weer het zelfde te brengen.

13. 01. 23
Hits: 778

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wat houd dit in? Werken in je locatie geeft eigenlijk aan dat je die taken uitvoert die bij jou functie horen en het daar bij laat. Werken in de standaard functie of takenpakket die je hebt mee gekregen maar niet meer doet dan dit.

Maar ik werk hard? Ja, klopt maar dat doet iedereen omdat de catering gewoon een zwaar beroep is en daarom ook atv dagen krijgt.

Wat is dan werken aan je locatie? Werken aan je locatie is kijken waar mogelijkheden liggen voor verbetering of verandering. Elke dag het zelfde doen gaat vervelen zowel voor jezelf als voor de student. Je zult moeten gaan kijken waar je, voor jezelf maar ook voor de student verandering in kan brengen.

advertentie google

Backpackgids Azie

20 dagen suikervrij

Managers tip

T 10 tips voor de beginnende managers.

Managers tip 2

T Durf te ondernemen, Maak reclame, zegt wat je doet en hebt, Laat mensen proeven. Geef wat weg.

Managers tip 3

T Voer een gesprek met je medewerkers, geen gevecht!