Stickeren of Coderen

HACCP Werkboek

Wat is haccp?

Laatst gewijzigd

  • bijgewerktdonderdag 21 mei 2015, 20:30:26.

Hygiënecode 2010

Voor de een een begrip voor de ander moeilijk mee te werken. De Hygiënecode is er niet alleen voor de catering maar voor alle vakken/beroepsgroepen die met voedsel te maken hebben. Lekker eten en verantwoord eten is een kernproduct van de catering of horeca, of het nu om een ijsje gaat of een belegd broodje.

Hygiënisch werken, meestal voedselveilig werken genoemd, is daarbij noodzakelijk en vanzelfsprekend. Bedrijven die met levensmiddelen werken, moeten dat op hygiënische wijze doen.

Daarvoor is via Europese regelgeving een uitgebreide norm opgesteld, de HACCP, die geldt voor alle levensmiddelenbedrijven. Maar wat betekenen die Internationale richtlijnen voor jou op locatie? De hygiënecode is een specifiek handboek waarin wordt beschreven hoe de voedselveiligheid  van producten voor de eindgebruiker, de koper,  kan worden gegarandeerd. Een hygiënecode kenmerkt zich door een praktische benadering en kan vrijwel direct worden toegepast.

De hygiënecode is gemakkelijk te downloaden op,  voor de horeca, voor de catering  (2010 ) Ook kun je de hygiënecode zelf samenstellen op de volgende pagina klik hier.  In de hygiënecode vind je alles over alle HACCP regels en ook vind je daarin voorbeeldformulieren om deze regels na te leven.

Een aantal voorbeeld formulieren heb ik hier neergezet, die opgesteld zijn uit de meest recente code van 2010. Je mag ze vrij downloaden als je ze wilt gebruiken. (goedgekeurd door een externe controle instantie)

Formulier A                                 Formulier B                               Formulier C

Hieronder een uitleg over de hygienecode.

 

lees ook eens over:

Stickeren of coderen

Wat is HACCP?

Arbocatalogus

Kleding

HACCP Video's 

Share

Ingangscontrole goederen

Opslag van goederen

(voor)Bereiden van producten

Uitgeven van producten