joomla webshop

joomla templates

photoshop

Hygiënecode 2010

Voor de een een begrip voor de ander moeilijk mee te werken. De Hygiënecode is er niet alleen voor de catering maar voor alle vakken/beroepsgroepen die met voedsel te maken hebben. Lekker eten en verantwoord eten is een kernproduct van de catering of horeca, of het nu om een ijsje gaat of een belegd broodje.

kijk hieronder om de Hygiënecode in te zien

laden van het bestand

Hygiënisch werken, meestal voedsel veilig werken genoemd, is daarbij noodzakelijk en vanzelfsprekend. Bedrijven die met levensmiddelen werken, moeten dat op hygiënische wijze doen.

Daarvoor is via Europese regelgeving een uitgebreide norm opgesteld, de HACCP, die geldt voor alle levensmiddelenbedrijven. Maar wat betekenen die Internationale richtlijnen voor jou op locatie? De hygiënecode is een specifiek handboek waarin wordt beschreven hoe de voedselveiligheid  van producten voor de eindgebruiker, de koper,  kan worden gegarandeerd. Een hygiënecode kenmerkt zich door een praktische benadering en kan vrijwel direct worden toegepast.

De hygiënecode is gemakkelijk te downloaden op,  voor de horeca, voor de catering  (2010 ) Ook kun je de hygiënecode zelf samenstellen op de volgende pagina klik hier.  In de hygiënecode vind je alles over alle HACCP regels en ook vind je daarin voorbeeldformulieren om deze regels na te leven.

Een aantal voorbeeld formulieren heb ik hier neergezet, die opgesteld zijn uit de meest recente code van 2010. Je mag ze vrij downloaden als je ze wilt gebruiken. (goedgekeurd door een externe controle instantie)

Formulier A                                 Formulier B                               Formulier C

 

lees ook eens over:

Stickeren of coderen

Wat is HACCP?

Arbocatalogus

Kleding

 

Share

Ingangscontrole goederen

Opslag van goederen

(voor)Bereiden van producten

Uitgeven van producten