Van een klein probleem naar een groot probleem

17. 12. 29
Hits: 69

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Van een klein probleem naar een groot probleem

Kan een klein probleem een onderdeel worden van een groot probleem? Ja dat kan. Als je probleempjes of meningsverschillen niet uit praat of er over praten weg laat, blijven ze liggen en vormen ze druppels in een emmer. We weten daarna wat er dan kan gebeuren!

Alles komt boven tafel, alles komt weer een keertje terug want als er iets gebeurt wordt er onderzoek naar gedaan of er wordt gezegd dat gebeurt als jaren.

 

Iedereen heeft een patroon in zijn gedragingen. Want iedereen is uniek. We hebben allemaal onze eigen kenmerken die na verloop van tijd zichtbaar worden. Hoe vaak hoor je niet, oh dat is hij/zij, zo is hij/zij al jaren, dat zijn we gewend. Of dat doet hij/zij nooit. Dat kan hij/zij niet. Als het een onderwerp of een gedrag is wat wordt geaccepteerd dan is het niet erg maar als het een gedrag is wat eigenlijk niet of helemaal niet wordt geaccepteerd wordt het een probleem.

Er wordt wel eens gezegd als er niet meer word gecommuniceerd is de relatie over. Wat een duidelijk beeld is waar voor je op moet letten. Praten met elkaar geeft de mogelijkheid om onderwerpen te delen of om meningen te bepraten doe je dat niet dan blijven meningen liggen en los er niks op. En loop het emmertje weer vol als het veel voorkomt.  Loop eens naar een collega toe en vraag eens wat vind jij of hoe zou jij dit oplossen. Misschien weet je wel hoe je dit moet doen maar laat collega’s meedenken, mee beslissen of mee praten het geeft communicatie en ze kunnen meedenken en mee beslissen.

Het is weer tijd voor goede voornemens misschien kan dit een goede voorneming zijn. Meer praten of aandacht besteden aan je collega’s. Je kan natuurlijk ook weer met roken proberen te stoppen waarbij ik wel eens op wil merken, als je rookt zorg dan dat je pepermunt bij je hebt want je rook geur ruik je altijd van een ander.

Denk eens aan andere voornemens voor het nieuwe jaar. Denk eens aan je collega’s. Sta eens open voor andere standpunten, ga eens wat vaker bij iemand op bezoek of praat eens wat vaker met iemand. Praat eens punten uit via fase to fase en niet via mail.

Willen we de wereld veranderen of goed houden laten we dan bij ons zelf beginnen.   

Succes en goed begin van 2018

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google