Het is kerst

17. 12. 25
Hits: 99

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het is kerst

Voor de een bijzondere dagen voor de ander heeft het geen speciale betekenis. Het wordt veel gevierd met elkaar maar veel zonder de achter liggende gedachte.

De kerst tijd geeft in de catering meestal veel extra werkzaamheden die de krenten in de pap kunnen zijn. Van eenvoudige diners tot grote buffetten met nationale artiesten. Ik heb ze allebei veel mogen mee maken en denk er nog regelmatig aan. Schitterend om te mogen organiseren en het uit te voeren. Het zijn wel lange dagen, die eigenlijk niet mogen maar het in anders niet oplosbaar. Dagen van 14 uur horen er dan gewoon bij. Iedereen wist dat, maar deed het met veel plezier. Collegialiteit kwam naar boven zodat degene die het langste werkten de volgende dag niet als eerste hoefden te beginnen om de boel weer op te ruimen. Er werd soms naar uit gekeken en over gespeculeerd welke artiest krijgen we dit jaar.

 

Tegenwoordig is het wel wat minder geworden maar kerst lunches/diners of buffetten zijn er nog steeds. Kerst heeft een speciale betekenis wat geen andere feest heeft.

Massaal kijken we weer naar de kerst specials op tv of bezoeken we een kerk of organiseren we met het gezin of familie een kerstdiner. Want dat hoort.

Maar wat is kerst? Kerst is eigenlijk een verjaardagsfeest van een kind dat geboren is als verlosser van deze wereld. Omdat de wereld in zonde is gevallen en geen normale gedragingen meer heeft. Maar ja wat is tegenwoordig normaal? Iedereen is verschillend en iedereen heeft zijn of haar mening. Nederland is versplinterd maar de wereld nog meer. Beetje vrede of handreiking naar elkaar is soms ver te zoeken. Hoeveel kan een keuze voor een stad de wereld al verdelen of hoeveel mensen worden op de wereld wel niet gedood of opgesloten omdat ze een andere mening hebben. De kranten staan er dagelijks vol van maar er wordt weinig tot niks aangedaan.

We hopen met zijn alleen dat het volgend jaar weer beter gaat maar ik vraag me wel eens af waar mee. Verschillen worden groter. Natuurrampen worden elk jaar steeds meer. Versplintering vind steeds meer plaats. Vrijheid van mening komt steeds verder onder druk. Financieel gaat het echt niet beter. Let maar eens op de verborgen boodschappen. Zoek maar eens naar alternatief nieuws of naar wat werkelijk gebeurt in de wereld.

Waar gaat de wereld naar toe? Oorlogsdreigingen zijn aan de orde van elke dag. Macht spelletjes zie je steeds meer en je mond houden en doe wat ik zeg vormt steeds meer de boven toon.

We hebben een spreekwoord: “De geschiedenis herhaalt zich” dus let daar maar op.

Als je wel wat met kerst hebt en wat hebt met het kind Jezus dat geboren is  en gestorven is om de wereld te redden heb je een doel. Hem volgen. Voor de mensen die het niet geloven is het leven misschien alles er uithalen wat er in zit, dmv veel geld verdienen. Leuke dingen kunnen kopen of doen. Veel genieten en als het einde daar is, is het over. Voor de mensen die het wel geloven begint het dan pas.

Als het niet waar is, is het jammer voor de mensen die het wel geloofden maar als het wel waar is hebben mensen die het nu niet geloven dan een probleem.

Fijne dagen en een goed 2018

 

lees tips:

http://www.waaromgeloven.nl/wat-is-de-betekenis-van-kerst

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google